Общи условия и гаранции

Общи условия и гаранцииНастоящите принципи са в сила от 24 май 2011 година и уреждат общите условия, отговорностите и гаранциите, съгласно които “Маринекс 2001″ ЕООД предоставя услуги на потребителите си посредством своя интернет магазин pervazi.com.

 1. Използването на услугите от сайта означава, че потребителят се е запознал с общите правила, както и че е съгласен с тях. Тези правила обвързват всички потребители. Ако не сте съгласни с Общите условия, моля не използвайте този сайт.
 2. “Маринекс 2001″ си запазва правото да изменя Общите условия за предоставяне на предлаганите услуги по всяко време, като датата на актуализацията ще бъде отразена в съответната раздел. Потребителите следва да се запознаят с настъпилите изменения, тъй като те са обвързващи за тях.
 3. Съгласно чл.52 от Закона за защита на потребителите, ние от  “Маринекс 2001″ сме длъжни да предоставим свободно на потребителите следната информация:

   

  Име на доставчика: Маринекс 2001 ЕООД

  ИН 130777963

  Адрес: София 1756, ул.„Константин Игнатов” № 2А

  МОЛ: Борислав Стоянов

  телефон:+359888771477

  e-mail: info@pervazi.com

   

 4. Основните характеристики на стоките са изписани подробно в страницата за представяне на всеки продукт. Цената на стоките е крайна за съответния продукт, с включен ДДС. Стойността на транспортните разходи за доставка, е за сметка на “Маринекс 2001″. Начина за доставка на поръчани от Вас стоки са подробно описани в раздел “доставка”. Плащането на стоките е съобразено с чл.93 ал.1 на Закона за задълженията и договорите (ЗЗД), за което се получава съответния документ.
 5. Право на отказ от стоката:  Всеки потребител по смисъла на ЗЗП има право да се откаже от поръчаните стоки в рамките на 7 работни дни, считано от датата на получаване на стоката, в случай, че не е ползвана, не е нарушена целостта на опаковката, че е във вида, в който е получена и условията по чл.55 от ЗЗП. В случай, че потребителят упражни правото си по чл.55 на ЗЗП, той следва да изпрати заявление за отказ и да върне стоката с ненарушена цялост и запазен търговски вид на адреса на магазина, от който е изпратена. “Маринекс 2001″ се задължава да възстанови платените от потребителя суми в срок до 15 дни от датата, на която той е упражнил правото си на отказ от стоката. Транспортните разходи по връщане на стоката са за сметка на потребителя. При явно несъответствие на стоката със заявената в поръчката, доставчикът възстановява на потребителя цялата платена сума, включително и транспортните разходи платени от потребителя за придобиване на стоката съобразно чл.59 ал.3 от ЗЗП и в срок от 15 дни от получаване на върнатата стоката и ненарушаване на търговския й вид и опаковка или при желание от страна на потребителя и отправено писмено искане я заменя със съответстваща на заявената.
 6. “Маринекс 2001″ЕООД като създател и собственик на този интернет сайт pervazi.com Ви дава право да зареждате и разглеждате всички материали, които са публикувани в този Web сайт (наричан по-долу “Сайт”) само за лична употреба с нетърговска цел, при условие, че спазвате и се съобразявате с всички авторски права и съответните означения. Не се разрешава материалите на този Сайт да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този Сайт материали в други сайтове е забранена. Материалите на този Сайт са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.
 7. Всички използвани имена, знаци и символи на продукти публикувани в този Сайт са търговски марки или са защитени от авторското право, които са притежание на техните собственици.
 8. В някои страниците на този Сайт е предвидена възможност потребителите да публикуват мнения относно предлаганите стоки, като pervazi.com не поема по никакъв начин и при никакви обстоятелства отговорност за верността на публикуваната информация и коректността и отговорността на потребителите публикували мненията. Отговорност за верността на публикуваната информация се носи изцяло от потребителите, които са публикували информацията. Коментари, написани по неподходящ начин, вън от темата или с невъзпитан стил, ще бъдат изтривани от администратора.
 9. Препратки към други Web сайтове собственост на трети лица: Наличните препратките от този Сайт към Web сайтове собственост на трети лица са предоставени единствено и само за удобство. pervazi.com не контролира тези сайтове на трети лица и не поема никаква отговорност за никой от тях или тяхното съдържание. При посещението си в някои от тези сайтове, Вие правите това изцяло на своя отговорност и на свой риск.
 10. Потребителите на сайта нямат право да извършват действия, с които нарушават законите на РБългария и общоприетите правила за комуникация, да извършват злоумишлени действия в т.ч. неоторизиран достъп до сайта, софтуер, мрежи, компютри и други устройства, както и всички опити за разпространение на вируси и други компютърни програми, които са проектирани за причиняване и нарушаване на каквито и да било права и интереси на трети лица.
 11. Потребителите на Сайта нямат право да го претоварват с фиктивни заявки.
 12. Материалите и услугите в този Сайт са ограничени само до посочените условия за тях без да се осигуряват каквито и да е гаранции вкл. търговски и целеви. Задълженията на “Маринекс 2001″ по отношение на продуктите и услугите, които се предлагат в този сайт се управляват от съответните споразумения с вносителите и/или дистрибуторите на представяните продукти и нищо в този Сайт не може да ги промени. “Маринекс 2001″ има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните материали, услуги и цени. Някои от публикуваните материали може да бъдат остарели, като “Маринекс 2001″ не поема отговорност да ги актуализира. Някоя от информацията публикувана в този Сайт е възможно да се отнася до продукти, услуги или програми, които не се предлагат и не са достъпни в момента. За повече информация за наличните продукти се свържете с нас на посочените координати за контакти.
 13. “Маринекс 2001″, не желае да получава конфиденциална или защитена информация от Вас чрез този сайт. Всички материали, информация и други съобщения, излъчени или изпратени от този сайт, ще се считат за не поверителни и не представляващи предмет на права. При направа на заявка в pervazi.com, всеки потребител си създава уникален код на конкретната поръчка, както и еднократно и доброволно въвежда своите данни, които се използват еднократно само и единствено при изпълнение на заявена от него поръчка.
 14. Личните данни – трите имена, област, град, пощенски код, адрес за доставка на стока, адрес за кореспонденция, телефон за връзка, актуален e-mail и данни за фактура (когато потребителя желае да получи такава), които потребителите доброволно и по собствено желание изпращат до Сайта при своята поръчка, са под закрилата на Закона за защита на личните данни. Потребителите на pervazi.com са съгласни с факта, че “Маринекс 2001″ и нейните служители, в зависимост от своите задължения, имат достъп до част или цялата информация, с която се идентифицира даден потребител – имена, област, град, пощенски код, адрес за доставка на стока, адрес за кореспонденция, телефон за връзка, актуален e-mail и данни за фактура (когато потребителя желае да получи такава), но без право да я разпространяват, разгласяват, предоставят или преотстъпват на трети лица, освен в случаите, когато тя се изисква от оправомощените органи и в съответствие с българското законодателство.
 15. Когато осъществявате достъп до интернет сайта на “Маринекс 2001″, автоматично и не като част от регистрацията, се записват някои общи и не лични данни – използван интернет браузър, IP адрес, брой посещения, средно прекарано време в Сайта, разгледани страници. Тази информация сама по себе си не може да идентифицира конкретно лице и се използва с диагностична или статистическа цел, за поддръжка на функционалността сайта ни. Вашите данни не се обработват повече, нито се предават на трети страни.
 16. Към настоящите условия се добавят и описаните в секции поръчка и доставка в този сайт.